Loura bezoekt OBS Merlijn

Vrijdag 1 februari 2019 – door Loura Noordam

Vanochtend weer vroeg uit de veren voor Judo2Inspire.
Om 6.30 uur in de auto gesprongen om af te reizen naar Openbare Basisschool Merlijn in Nieuw-Vennep. Ondanks de sneeuwval waren de rij-omstandigheden goed. Rond 8 uur arriveerde ik bij openbare basisschool de Merlijn.

Deze school houdt op 22 maart 2019 een sponsorloop ten behoeve van ‘GEO goes Dutch 2019’. Ook is er een actiedag op 7 april waar wij, Stichting Judo2Inspire, ook aanwezig zullen zijn. De school vond het leuk als ik langskwam om het een en ander te vertellen over Judo2Inspire en het project ‘GEO goes Dutch’. Ik ben al vanaf het begin betrokken bij de stichting. Eerst als deelnemer van de judoclinics en een jaar later als gastgezin voor één van de Braziliaanse kinderen. Vorig jaar ben ik zelf naar Brazilië geweest als gast van een gezin daar.

Vandaag heb ik in iedere klas een korte presentatie gegeven. Voor de jongere kinderen is dat natuurlijk iets moeilijker dan voor de oudere kinderen. Bij de jongere kinderen vertel je niet over drugshandel en geweld. Je houdt het erop dat het er erg gevaarlijk is en je er niet zomaar buiten kan spelen. In groep 3 kreeg ik gelijk de vraag, wat er dan zo gevaarlijk is. Ik heb maar verteld dat er veel gestolen wordt. Ook in mijn PowerPoint heb ik rekening gehouden met de leeftijden. Zo heb ik geen heftige foto’s laten zien, maar foto’s die ik zelf gemaakt heb toen ik in Rio was. Dit waren foto’s van de school van Letycia, de straten en de huizen. Verder heb ik de kinderen verteld over het werk van Judo2Inspire en de ervaringsstage die de kinderen kunnen verdienen.

We wensen de school en de kinderen veel succes en plezier met de sponsorloop en de actiedag. We hopen op een mooi resultaat en we zijn ze erg dankbaar dat zij zich in willen zetten voor ons project ‘GEO goes Dutch’. Meer weten over ‘GEO goes Dutch’? Bekijk hier onze mini-docu!

Até logo,

Loura