Herfstclinics van Anicka van Emden en Dex Elmont!

Gisteren waren de eerste clinics voor judo2inspire door bronzen WK medaillist Anicka van Emden en Europees Kampioen Dex Elmont!

Anicka was als eerste aan de beurt. Stonden er toch megafiles op de snelwegen rondom Utrecht! Ongelofelijk, maar gelukkig heeft iedereen maar weinig van de clinic hoeven missen! Bij binnenkomst bleek de judobond Nederland goed voorbereid op onze komst! Er waren 2-talige welkomstberichten opgehangen alsmede bewegwijzering naar de kleedkamers voor de jeugdige judoka’s en de topjudoka’s/coaches!

voorbereiding van JBN  IMG_2325

Ze begon met een echte wedstrijd warming-up! Gericht op warm laten worden van alle spieren en daarna gevolgd door oefeningen voor snelheid en explosiviteit! Vervolgens liet ze haar wedstrijdtechniek zien: Sode-tsuri-gomi-goshi! Met oog voor detail, waar de voeten te plaatsen, hoe de armen te houden en de vlugge heupbeweging. Super om te zien hoe de jonge judoka’s deze details wisten op te pakken!

W-up Anicka tijdens herfst clinics   Uitleg Anicka aan deelnemers herfstclinici

Marcel maakt portretfoto's van deelnemers Herfstclinics! Supertof!
Marcel maakt portretfoto’s van deelnemers Herfstclinics! Supertof!

Na de clinic heeft Marcel van de Kerkhof, DE fotograaf van Judogalery4all, van alle deelnemers aan de clinic met Anicka een portretfoto gemaakt! Het mooie hiervan is dat deze foto’s straks allemaal getekend worden door Anicka herself en dat wij ze dan naar alle deelnemers toe sturen! Hoe gaaf is dat! Bij deze willen we Marcel dan ook hartelijk danken voor zijn belangeloze inzet voor onze stichting! De foto’s met het judo2inspire logo zijn van Marcel van de Kerkhof. De andere foto’s zijn door ons gemaakt….zoek de verschillen (in kwaliteit). Ook werd aan Anicka, Elisabeth en Daniel (BRA) gevraagd hoe het was om hier aanwezig te zijn en je in te zetten voor judo2inspire. Bedankt voor de mooie woorden Anicka!!!

 

Voetbal Ned-Bra tijdens pauze herfstclinicsNa Anicka van Emden, was het de beurt aan Dex Elmont. Maar eerst een lekker broodje eten en wat voetballen, want die gasten hebben altijd energie teveel!

 

 

 

 

 

schreeuwen om Dex Dex Elmont moest eerst geroepen worden. Hij was nog zo druk bezig met zijn voorbereidingen, dat hij de tijd even vergeten was 😉 Maar het duurde niet lang voordat Dex de mat op stapte na het overweldigende gebrul van de deelnemers aan de clinic!

Dex nam de deelnemers mee naar zijn eigen ervaringen van w-ups over de hele wereld en begon met een japanse w-up. Ook hij ging snel over naar oefenvormen voor snelheid en explosiviteit! Verder had Dex zijn Ipad mee genomen om de deelnemers te inspireren door technieken van hem te laten zien die hij maakte tijdens echte grote internationale toernooien! Hij heeft precies laten zien hoe je, door je hele lichaam te gebruiken, uit een houdgreep kunt ontsnappen en dat je door meerdere acties achter elkaar te maken, meer succes hebt op scoren dan wanneer je 1 enkele actie maakt. Zijn wedstrijdtechniek, een combinatie van o-uchi-gari en ippon-seoinage, werd op de Ipad getoond en geoefend door de deelnemers! Super leuk om zijn enthousiasme te zien en dat van de deelnemers!

w-up Dex 4W-up dex 3stoeispel dexDex randori tachiDex in vb op oefeningDex uitleggen newaza

 

Ook na Dex zijn clinic werden er portretfoto’s gemaakt. En hij had voor de deelnemers aan de clinic nog een verassing mee: zijn GOUDEN EK medaille!!!

rij voor handtekening Dex

 

Dex en Anicka: Heel erg bedankt voor jullie vrijwillige bijdrage aan onze stichting en het project GEO goes Ducth! Jullie zijn een inspiratiebron voor vele judoka’s en voor ons!

Team judo2inspire