GEO goes DUTCH

Door project ‘GEO goes DUTCH’ van de Judo2Inspire doen jeugdige judoka’s uit de favela’s van Rio de Janeiro een unieke ervaring op in Nederland. Tijdens hun stage verblijven ze bij Nederlandse gastgezinnen en delen hun kennis en ervaringen met Nederlandse scholieren.

Editie 2019
We staan weer voor een nieuwe editie. De aftrap van ‘GEO goes DUTCH 2019’ is op 1 oktober 2018 gedaan door alle judoscholen van Nederland op te roepen een Club Actie te organiseren. Via deze website kunnen zij zich hiervoor inschrijven!

Met de stage worden de favela judoka’s beloond voor goed gedrag en 100% inzet op school. Als rolmodel voor hun omgeving en ambassadeur voor het onderwijs en goed burgerschap staan zij aan de basis van een nieuwe toekomst voor de inwoners van de, veelal door criminele bendes en drugs geteisterde, favela’s.
De gasten nemen onder andere deel aan een trainingsstage op Sportcentrum Papendal. De afsluiting van dit project is een kwalitatief hoogstaand (team)judotoernooi.

Stichting Judo2Inspire  bezorgt twee-jaarlijks een groeiend aantal judoka’s uit de favela’s een onvergetelijke trainingsstage naar Nederland. Zij krijgen judoclinics van verschillende internationale topjudoka’s zoals: