GEO goes DUTCH

Minidocu over het project GEO goes Dutch (2014-2019)

Door project ‘GEO goes DUTCH’ van de Judo2Inspire deden jeugdige judoka’s uit de favela’s van Rio de Janeiro een unieke ervaring op in Nederland. Tijdens hun stage verbleven zij bij Nederlandse gastgezinnen / judoscholen en delen hun kennis en ervaringen met Nederlandse scholieren.

Doel GEO goes Dutch
Met de stage worden de favela judoka’s beloond voor goed gedrag en 100% inzet op school. Als rolmodel voor hun omgeving en ambassadeur voor het onderwijs en goed burgerschap staan zij aan de basis van een nieuwe toekomst voor de inwoners van de, veelal door criminele bendes en drugs geteisterde, favela’s.
De gasten namen onder andere deel aan een trainingen op Sportcentrum Papendal, bij verschillende sportscholen en Regionale Traningscentra. De afsluiting van dit project is een kwalitatief hoogstaand (team)judotoernooi.

Stichting Judo2Inspire  bezorgde van 2014 t/m 2019 twee-jaarlijks een groeiend aantal judoka’s uit de favela’s een onvergetelijke trainingsstage naar Nederland. Zij kregen judoclinics van verschillende internationale topjudoka’s zoals: