Dag 4 van project GEO goes Dutch: bezoek aan ‘Scholen aan Zee’!

In ons programma voor de deelnemers van GEO goes Dutch moest zeker een bezoek aan ‘Scholen aan Zee’ zitten, daar de scholieren van deze school voor de zomervakantie namelijk voor 85% van het opgehaalde bedrag verantwoordelijk waren! Door middel van een sponsordag in mei 2014 werd namelijk het astronomische bedrag van € 4800,- opgehaald, waarmee we de 5 tickets voor onze Braziliaanse deelnemers hebben aangeschaft! Wat een topdag was dat en om de scholieren van ‘Scholen aan zee’ te laten zien voor wie zij zich zo hebben ingezet, zijn we met de deelnemers van GEO goes Dutch langs geweest om kennis te maken!

Nadat Thais, Daniel, Natali en Antonio warm werden onthaald in Den Helder, kregen ze een rondleiding op de school waarbij er deelgenomen werd aan verzorgingslessen en technieklessen. Natali en Thais gingen lekker los op Nick z’n nagels en Antonio en Daniel waren verstopt onder de auto voor motortechniek! Met andere woorden, de rondleiding was een succes! Er was ook een muziekvoorstelling waar we helaas geen foto’s van hebben, maar die heel veel indruk heeft achtergelaten op onze Braziliaanse gasten! Met een brok in hun keel en tranen in de ogen, luisterden ze geboeid naar de zelfgemaakte muziek.

Aan het eind van de dag ging de hele groep koken voor henzelf en voor ons! Super gaaf om te zien hoe ze nader tot elkaar kwamen in de keuken!

Hieronder wel foto’s van de techniek les, verzorgingsles, gezamenlijk koken en een groepsfoto van de scholieren die gekoppeld werden aan onze Braziliaanse scholieren!

natali koken Daniel koken antonio koken   groepsfoto scholen aan zee kado overhandiging       technieklesverzorgingsles

Natuurlijk werd er gister ook gejudood. Daar waar de Nederlandse scholieren de leiding hadden bij het koken, hadden de Braziliaanse scholieren dat bij de judoles! Doel: samenwerken! Die doelstelling is behaald! Omdat beide organisatoren van de judoles (Nick en Elisabeth) op de mat stonden, zijn er van deze les ook geen foto’s genomen door ons! Mogelijk volgen die op een later stadium nog!

Bij deze willen we Marije Thijssen en de scholieren van ‘Scholen aan Zee’  bedanken voor de leuke, leerzame en positief grensoverschrijdende dag! Dit gaan Thais, Natali, Daniel en Antonio nooit meer vergeten!

Morgen meer over de 1ste clinic dag met Anicka van Emden en Dex Elmont!

Team Judo2inspire