Dag 3: clinicdag met Katia Merly en Mark Huizinga

Ondanks dat we inmiddels op dag 8 van het project GEO goes Dutch zitten, wil ik jullie toch het verloop van dag 3, 4 en 5 niet onthouden! Dus vandaar nog een kort verslag.

Op zondag 18 oktober stonden er 3 belangrijke dingen op de planning:

1) clinic Katia Merly

2) clinic Mark Huizinga

3) eerste fysieke ontmoeting tussen Braziliaanse gasten en gastgezinnen!

Vooral dat laatste was erg spannend en daar keek iedereen naar uit!

De clinic van Katia was erg leuk. Het was maar een kleine groep waardoor we lekker hard hebben kunnen werken en er was veel aandacht voor de individuele sporter. Tijdens de eerste clinic van de dag deden naast de 5 Braziliaanse judoka’s ook 5 Nederlandse judoka’s mee. We hebben leuke oefeningen staande gedaan en handige newaza trucjes hoe je het been kon bevrijden en hoe je van onderaf uit een houdgreep kon komen.

clinic katia 1clinic katia 2clinic katia 3clinic katia 4

Na de clinic van Katia, werden 2 van haar pupillen gepromoveerd tot oranje band! In Brazilië, net als in Japan, is de eerste band na wit grijs, daarna komt blauw, daarna komt geel en dan pas oranje! Een heel eind op weg naar bruin of zelfs zwart!

In Brazilië is het traditie dat iedereen die hoger gegradueerd is, de promovendi een keer mag werpen! Dus dat hebben we maar snel uitgevoerd!

 

De clinic van Mark begon spectaculair met een korte film van vele overwinningen van Mark Huizinga in een donkere zaal! Daarna kregen alle wedstrijdjudoka’s, die vanuit heel Nederland waren afgereisd naar Papendal, een ware show van handige wedstrijdtechnieken en tactieken zowel nawees als tachiwaza. Om de geloofwaardigheid van zijn technieken kracht bij te zetten, werden sommige technieken vertoond op het grote doek in allerlei wedstrijden van hem! Wat een inspirerende clinic was dit!

clinic mark 1clinic Mark 3clinic mark 2IMG_1233

Bij deze willen wij Katia Merly en Mark Huizinga enorm bedanken voor hun fantastische bijdrage aan ons project! Ook bedanken we alle judoka’s voor hun  deelname, want zonder judoka’s geen clinics!

We hebben genoten van de inspiratie van Mark, Katia en de judoka’s! Bedankt en tot volgend jaar!

Groetjes, team Inspire