Blog: Blondie gaat naar de rivier #4

Vrijdag de dertiende en ik zag een zwarte kat, een goed begin van de dag. Vandaag ben ik naar de school van Letycia geweest. Hier heb ik een aantal van haar vrienden ontmoet. Iedereen vond het heel bijzonder dat ik helemaal uit Nederland kwam. Zoveel mensen die naar je kijken en naar je toe komen om te praten is zo leuk.

Letycia moest een Engels examen en twee wiskunde examens maken. Tijdens haar examens zou ik lessen gaan volgen met een goede vriend van haar. Zo heb ik meegedaan met een les aardrijkskunde en natuurkunde. Alles verschilt met Nederland. Zo hebben wij geen verplichte kleding. Hier moeten ze verplicht een t-shirt van school aan zodat de leerlingen niet beoordeeld worden op hun kleding. Digitale schoolborden hebben ze niet. Verder zitten de leerlingen in rijen achter elkaar en de tafels staan niet met z’n tweeën bij elkaar.

Twaalf uur was Letycia klaar met school, dus we gingen naar huis. We werden opgehaald met een busje. De mevrouw nam ook nog een vriendin van Letycia mee en daarna haalden we nog een meisje op bij een andere school. Wij werden als tweede afgezet voor het huis. Toen heb ik de nichtjes, oom, en zus van Letycia ontmoet. Daarna zijn we met de auto een rondje gaan rijden richting het strand. De moeder van Letycia, haar broer, haar oom, haar nichtje, Letycia en ik zelf natuurlijk.

Met z’n zessen in de auto was een beetje krap, maar wel gezellig. Vanaf de berg had je heel mooi uitzicht op het strand. Het strand hier is erg schoon en de zee is mooi blauw. Terug van het strand hebben we gegeten en klaar gemaakt voor een feest van de kerk van Letycia en Veronica.

Veronica heb ik drie jaar geleden leren kennen via Judo2Inspire. Ze is een hele lieve en leuke meid. Heel gek om haar ineens na drie jaar weer te zien.

Toen ik drie jaar geleden afscheid van de groep nam had ik niet gedacht dat ik ze ooit nog een keer zou zien. Ook heb ik de vader van Veronica ontmoet. Hij is heel vriendelijk. Veronica werkt nu af en toe in het ziekenhuis. Volgend jaar, in februari als het nieuwe schooljaar begint, wil ze medicijnen gaan studeren. Ze zegt dat het moeilijk is, maar dat ze goed haar best gaat doen omdat ze het heel graag wil. Momenteel judood ze niet omdat ze zich vorig jaar volledig op haar studie wilde focussen, maar ze wil wel weer gaan judoën.

Op het feest heb ik ook nog andere nichten van Letycia ontmoet. Ze zijn heel vriendelijk allemaal. Ondanks dat het vrijdag de dertiende was, was het een geweldige dag!

Tchau,
Loura

2 gedachten over “Blog: Blondie gaat naar de rivier #4”

Reacties zijn gesloten.