Blog: Blondie gaat naar de rivier #14

Zaterdag 28 juli

Vandaag stond een bezoek aan het Christusbeeld op de planning. Hier hebben wij al de hele week naar uitgekeken. s’Morgensvroeg vertrokken wij van huis en hebben wij de luxe bus gepakt naar Copacabana. Vanaf daar hebben wij een stukje gelopen. Toen kwamen wij aan bij de balie voor tickets naar het Christusbeeld. Vervolgens zijn wij in een busje gestapt die ons naar een punt hoger op de berg bracht. Een volgend busje bracht ons nog wat hoger. Hier zijn wij uitgestapt. Nu moesten we alleen nog een aantal trappen beklimmen om echt bij de top te komen waar het Christusbeeld ook staat.

Je kon heel over de hele stad kijken, echt heel gaaf! Nadat we twee uurtjes rondgekeken hadden, zijn we weer naar beneden gelopen om daar te wachten op het busje die ons weer naar beneden zou brengen. Tussendoor een kleine overstap gemaakt en daarna werd de reis naar beneden vervolgd.

Toen we aangekomen waren bij Copacabana kwam de nicht van Letycia op het idee om naar bekende trappen te gaan. De naam van deze trappen is Escadaria Selarón. Deze trappen verbinden de wijken Lapa en het hoger gelegen Santa Teresa met elkaar. Heel leuk om hier geweest te zijn. De trappen zijn bedekt met verschillende tegeltjes van over de hele wereld, van een tegeltje van Beatrix en Juliana, Haarlem en een Nederlandse molen tot tegeltjes van Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië en Canada.
Boven aan de trappen waren kleine tegeltjes bij elkaar tot een geheel gemaakt, dat stelde de Braziliaanse vlag voor. Hier hebben we nog een foto gemaakt en daarna zijn we weer naar beneden gegaan.

Beneden stond onze taxi al te wachten, deze bracht ons weer terug bij Copacabana en daar hebben wij weer de luxe bus gepakt naar huis. Zo heb ik de op een na laatste dag toch nog het Christusbeeld gezien en daar kwamen de trappen nog bij als verassing. Top dag!

Tchau,
Loura