Bezoek aan Rio de Janeiro

Vanavond vertrekt Elisabeth, mede-oprichter van stichting judo2inspire, voor een 4-daagse reis naar Rio de Janeiro. Zij is door het NOC*NSF uitgenodigd om op donderdag 27 november een 3-tal clinics te geven aan de studenten van GEO Santa Tereza. Deze clinics zullen in het teken staan van het bezoek van het Nederlandse Consulaat, de Consul-Generaal Dhr. Uijterlinde en de genodigden van het Consulaat.

In oktober 2013 heeft Elisabeth eerder een zelfde soort reis gemaakt. Toen stond de dag in het teken van het werkbezoek van minister Ploumen en een afvaardiging van het Nederlandse bedrijfsleven aan Brazilië. Nu dus speciaal voor het Nederlandse Consulaat! Het NOC*NSF heeft Elisabeth gevraagd vanwege haar betrokkenheid bij de GEO’s en haar eerdere bijdrage aan het GEO project van het NOC*NSF in mei 2013.

Omdat stichting Judo2inspire de kans niet onbenut wil laten om ook nieuwe contacten op te doen voor ons eigen project GEO goes Dutch, dat overigens geen relatie heeft met het GEO project van het NOC*NSF, reist Elisabeth een paar dagen eerder af. Ze zal daar onder andere de founder van de GEO’s, Mauricio Pinto, spreken over een samenwerking tussen judo2inspire en zijn eigen instituut. Dit instituut is door hem gecreëerd met als doel continuering van alle sociale projecten, waaronder GEO goes Dutch van stichting judo2inspire, ook na de Olympische Spelen 2016! Nou waren wij als stichting ook niet van plan om na 2016 te stoppen met ons programma, maar daarom is een samenwerking met zijn instituut erg nuttig!

Tevens zal Elisabeth het nieuwe hoofd van de GEO’s ontmoeten, Mevrouw Cristina Brum. Zij is de opvolger van Mauricio Pinto en de leden van judo2inspire hebben haar nog niet eerder persoonlijk ontmoet. Het is erg belangrijk dat zij achter ons project staat zodat wij een vervolg aan het project kunnen geven. We hopen volgend jaar namelijk dat alle deelnemers aan GEO goes Dutch op hun eigen school een presentatie kunnen geven over hun ervaringen in Nederland. Zij vormen namelijk de inspiratiebron voor hun directe omgeving om je best te doen op school en doelen te stellen voor een veilige en succesvolle toekomst.

Als laatste zal Elisabeth ook nog de Nederlandse Consul-Generaal ontmoeten. Het Nederlandse Consulaat steunt ons project GEO goes Dutch en heeft afgelopen jaar zelfs een reisbrief mee gegeven aan de participanten van het project om te laten zien dat zij de stichting steunt! Fantastisch!

Natuurlijk hoopt Elisabeth ook de participanten van GEO goes Dutch 2014 te ontmoeten! Zij moeten gewoon naar school overdag, maar we hopen dat, met wat kunst en vliegwerk, de deelnemers toch te zien. Elisabeth heeft namelijk van het gastgezin van Thais een kadootje meegenomen voor haar, dus is het wel leuk om dat persoonlijk te kunnen overhandigen!

Donderdag de 27ste is dan de dag waarbij Elisabeth voor het NOC*NSF 3 clinics zal geven op 1 van de GEO’s. Met hooggeëerd publiek! Daar gaan we iets moois van maken met de studenten van GEO Santa Tereza!

We danken het NOC*NSF voor de uitnodiging om naar Rio af te reizen! Volg de reis en ervaringen van Elisabeth hier op de site!

Team judo2inspire