De overige dagen van GEO goes Dutch 2015

Hallo allemaal,

Het is inmiddels ruim 3 weken geleden dat Veronica, Rebeca, Rayline, Jhennifer, Rafael en trainers Katia en Alessandro aankwamen op schiphol.

Sinds 16 oktober is ons (lees Nick en Elisabeth) leven een rollercoaster geweest. Maar wat een gave rit! We zijn er nog vol van.

Soms kun je ergens zo vol van zijn, dat het niet mogelijk is om er woorden voor te vinden. Dat gevoel had ik die week. Dag 3 is nog mooi beschreven, omdat er ‘s avonds wel wat tijd was om een verslagje te maken. Maar toen we op Maandag naar het Scheldemond College zijn gegaan, gebeurde er zoveel moois dat ik die ervaringen niet goed onder woorden kon brengen. Vanaf dat moment heb ik de verslagen gelaten voor wat het was en heb ik intens genoten van wat ik bij de Braziliaanse en Nederlandse deelnemers zag gebeuren.
Maar dat betekent wel dat ik alle geïnteresseerden heb achtergesteld! Excuses daarvoor! Daarom nu een update en een kort verslag van de overige dagen! Met ook een dankwoord aan iedereen die heeft bijgedragen aan het project!
Het Scheldemond College heeft ons meegenomen met een rondleiding door hun school. In groepjes van 2-3 liepen de Braziliaanse kinderen naast hun buddy’s, allemaal Nederlandse judoscholieren, door het schoolgebouw. We werden eerst ontvangen met pepernoten en koffie! Heerlijk! Tijdens de lunch met heerlijke broodjes, kwamen er ook nog Braziliaanse en Portugese scholieren aan tafel! Deze scholieren, vaak nog maar een paar jaar in Nederland, zitten op het Schelmondcollege en werden door Eline Poortvliet betrokken bij deze dag. Dat was echt fantastisch, want nu konden ze eindelijk ook in hun eigen taal met internationale leeftijdgenoten communiceren! Een van hen, de Braziliaanse Nederlander Victor, sloot naadloos aan op de dynamiek van de deelnemers van GEO goes Dutch, dat hij ook het middagprogramma heeft mee beleefd! Samen met de judoscholieren, Victor en onze deelnemers, zijn we naar het strand gegaan. Onder de toeziende camera van de PZC en Omroep Zeeland werden speciale spelletjes gedaan waarbij onderlinge afhankelijkheid gecreëerd werd om de communicatie verbaal en non-verbaal te bevorderen. Dit gaf natuurlijk hilarische momenten, maar af en toe liepen de emoties hoog op.
koekjes bakken lunch SMC    oprit naar strand zeil vouw spelgroepsfoto strand gourmetten SMCboodschap schrijven op groepsfoto
Na het bezoek aan het Badstrand, stonden de gourmetstellen al aan voor een overheerlijke gourmetavond!
Door concierge Henk was eerder die dag een groepsfoto gemaakt die hij tijdens het gourmetten heeft laten afdrukken. Alle deelnemers kregen een foto van het Scheldemond College. Op de kartonnen lijst waar de foto in zat, konden alle deelnemers een boodschap voor elkaar achter laten. Zo duurt de fantastische dag nog jaren voort op de foto!
De overige dagen houden jullie nog tegoed!
Maar wat we in ieder geval nog willen delen is ons korte dankwoord:
Zo gaaf dat wij mochten overnachten bij Papendal en de hal mochten gebruiken voor een fantastische clinic van Mark Huizinga! En wat hebben we lekker gegeten in restaurant 2028!
Wat een super mooi kledingpakket van NIHON SPORT! Het paste bij iedereen en je had die lach op hun gezicht eens moeten zien, Peter!
De dag op het Scheldemond College was zo uniek en bijzonder leuk! Toen ben ik ook gestopt met verslagen maken. Er gebeurde die dag zo veel, dat kon ik niet verwoorden.
De clinicdag bij de JBN met Ruben Houkes was echt gezellig! Alle gastouders bij elkaar onder het genot van een bakkie koffie van de JBN. Wat gaaf dat we weer gebruik mochten maken van jullie zaal!
En dan de wedstrijddag op de VGKAZ! Onvergetelijk wederom. Het blijft voor heel Nederland speciaal om op deze locatie te mogen judoën. We hopen volgend jaar weer!
We waren ook blij met de contacten van Rotterdam Topsport met Hertz, want nu konden we voor een prikkie vervoer huren.
Speciaal dank aan alle GASTOUDERS en VRIJWILLIGERS van ons judo2inspire toernooi. Zonder gastouders en vrijwilligers zou ons project niet levensvatbaar zijn.
Groetjes,
Team Inspire